30 Jaar 1978- 2008    

Een korte geschiedenis over het ontstaan van Bloemen, Bollen, Planten en Siervruchten kwekerij Jaap, Tineke en Bas Vet. Het bedrijf van Jaap, Tineke en Bas Vet  is gevestigd in de Ursemmer polder. Deze polder is in 1972-1973 verkaveld. Verkavelen van land houdt in, dat men probeert zoveel mogelijk rechthoekige percelen te krijgen. Hierdoor wordt de benutting van het te betelen oppervlakte groter. Dit gebeurt door het dempen van sloten en nieuwe sloten te graven. In 1977 zijn wij gestart met het bouwen van een schuur en een kas. In het voorjaar van 1978 werd er begonnen met het bouwen van de tweede kas. Augustus 1978 werd het huis gebouwd en in november gingen we hier in wonen. De producten die toen werden geteeld waren merendeels groenten zoals, witlof,  kool, aardappelen, spruiten en rode bieten. In de kassen diverse planten en bloemen zoals tulpen, chrysanten, cyclamen en de teelt van bollen op het land. In 1983 ging het roer om, er werden twee zoons geboren, de groenten moesten wijken voor verschillende zomerbloemen en er werd meer aandacht geschonken aan de perkplanten verkoop. In de loop der jaren groeide de verkoop van planten en de teelt van diverse bloemen. In 2002 werd de oudste kas met de grond gelijk gemaakt en hiervoor in de plaats verscheen een nieuwe moderne kas. Dit werkt veel makkelijker, de paden zijn groter  en het klimaat is beter te sturen. In 2003 was het een feit: Bloemen, Bollen, Planten- en Siervruchten kwekerij Jaap, Tineke en Bas Vet  bestond 25 jaar. Dit werd beloond met een feest en open dagen in het voorjaar, aan het begin van het tuinplanten seizoen. Na het grote succes van de open dagen wordt dit jaarlijks herhaald (zie open dagen). In 2003 studeerde een van onze zoons, Bas, af op de M.A.S in Hoorn en kwam ook in het bedrijf. Na deze tijd bleef het bedrijf groeien. Onze andere zoon, Bart, is mobiele torenkraan machinist geworden. Hij doet veel onderhoud op het bedrijf.

Zondag 1 maart 2009 houden we een open dag met voorjaar en Paas workshops. U kunt dan onze werkstukken komen bekijken. Voor kinderen zijn er workshops te doen met kleurzand.

Wij zijn dan geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Het weekend van 25 en 26 april 2009 hebben wij open dagen in de kas. Dan kunt u alles wat bij ons groeit en bloeit op het gebied van zomer bloeiers bewonderen en de mogelijkheden zien van onze zomerworkshops.

Openingstijden zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.